halloween party

Halloween Party

G.P.P. „AMICII”, Constanța a organizat vineri, 25 octombrie 2019, ora 16:00  ”THE HALLOWEEN PARTY”. Petrecerea din curtea grădiniței noastre a adus deliciul preșcolarilor noștri și al tuturor invitaților: părinți, bunici, frați, prieteni. Pe tot parcursul evenimentului am fost însoțiți de partenerii noștri de joacă, cadrele militare de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu/ Black Sea Area Team Support. Am purtat costume și ne-am transformat în personajele noastre imaginare îndrăgite.

Acțiunea face parte din activitățile înscrise în calendarul activităților din proiectul/parteneriat „Amicii de la Marea Neagră”/ ”The Black Sea Pals”, încheiat între G.P.P. „Amicii” și Baza Militară M. Kogălniceanu. Prietenia noastră a început în noiembrie 2018 când dorința de a ajuta și de a dărui ne-a adus împreună. Din acel moment am realizat lucruri minunate. Crăciunul și Sărbătorile Pascale au fost prilej minunat de a dona din hăinuțele și jucăriile noastre familiilor nevoiașe din județul Constanța și împrejurimi. Am fost mai mult decât bucuroși să împărțim cu copiii grădiniței sentimente atât de înălțătoare. Ne-am folosit de fiecare ocazie să ne întâlnim și să ne vizităm reciproc: Mărțișor, Ziua Grădiniței, Serbarea de sfârșit de an școlar. Începând cu acest an școlar, soldații ne vizitează în fiecare vineri și realizăm activități împreună: ne învață jocuri americane, sculptăm dovleci iar luna noiembrie o vom dedica rețetelor culinare americane. Oferim în schimb multe informații legate de tradițiile și obiceiurile românești de care sunt foarte interesați.

Petrecerea de vineri a fost, așadar, un eveniment child-friendly  mult așteptat, ca orice întălnire cu soldații. Copiii și-au ales din timp costumele, de la prințese la dovleci și eroi. Ne-am jucat ”Trick or Treat”, ne-am umplut coșulețele-dovleci cu dulciuri, am gustat cele mai delicioase plăcinte aduse de părinți la standurile fiecărei grupe, am  dansat, ne-am fotografiat cu dovleacul-uriaș etc. În concluzie, cuvântul-cheie a fost distracția la superlativ.

To Top
%d bloggers like this: