grupa tom si jerry

"A învăţa pe copil nu înseamnă să-i dăm adevărul nostru, ci să-i dezvoltăm propria gândire, să-l ajutăm să înţeleagă cu gândirea lui lumea."
(I. Cerghit)

CINE SUNTEM NOI?

În sala noastră luminoasă, 27 de pitici roiesc,

Jucăuşi şi veseli ei cu drag muncesc.

Dis-de-dimineaţă ne întâlnim cu drag,

Ne zâmbim, ne salutăm

Şi apoi pe centre ne îndreptăm

Lucruri bune să-nvăţăm.

Pe toţi ne uneşte dorinţa de a cunoaşte,

Să fim  mai buni, în noi dorinţa se naşte.

Noi la “Tom & Jerry” vă aşteptăm,

În alternativa “step by step” multe să învăţăm!

Organizarea grupei în alternativa educaţională “Step by Step” este un element esenţial în individualizarea educaţiei. Aici copiii învaţă în centre de activitate, zone delimitate ale grupei, dotate cu material didactic specific unei activităţi, în care un număr mic de copii se confruntă, individual sau în grup, cu sarcini adecvate nivelului lor de dezvoltare.

Educatoare:

Prof. PIȘTEA Alina Margareta

Prof. NEAGU Focșăneanu Geanina Elena

Îngrijitoare:

Lupu Maria

Ce oferim în plus?

Grupa “Step by Step” conţine următoarele centre de activitate: Alfabetizare, Ştiinţă, Matematică şi jocuri manipulative, Artă, Joc de rol, Nisip şi apă şi Construcţii.

Activitatea de tip sectorizat oferă copiilor posibilitatea de a se ridica şi a se mişca, de a fi activi şi originali, de a învăţa şi a colabora cu ceilalţi colegi, de a-şi utiliza imaginaţia în activitatea pe care o desfaşoară, exprimând şi acceptând noi idei în munca lor. De asemenea, copiii pot pipăi, examina şi manipula o varietate de obiecte şi materiale puse la dispoziţia lor de către educatoare în aceste centre, jocul fiind considerat inima unui program preşcolar de succes.

Un astfel de mediu ne dă şi nouă, cadrelor didactice, ocazia de a crea o atmosferă de lucru plăcută, care să înlăture orice bariere psihologice, sociale, emoţionale, dându-i astfel copilului posibililatea de a gândi liber, de a se manifesta deschis, sincer, critic şi autocritic. În plus, în centrele de activitate se realizează colaborarea şi comunicarea cu colegii în realizarea unor sarcini comune, sămânţa lucrului în proiecte colective de mai târziu. Datorită activităţii pe centre, colaborării şi nevoii de comunicare, în grupa Step by Step nu este şi nici nu se cere o linişte „să se audă musca”.  Este un zumzăit uşor, un zgomot de activitate continuu. Colaborarea este cultivată în locul concurenţei.


“AMICII” au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei!

De asemenea, copiii au au confectionat “Papusa lui Mos Andrei”


 

To Top
%d bloggers like this: